Настройкі
Настройкі шрыфту
Arial
Times New Roman
Памер шрыфту
A
A
A
Міжлітарная адлегласць
Стандартнае
Павялічанае
Вялікае
Колеравая схема
Чорным
па белым
Белым
па чорным
Веткаўскі раённы выканаўчы камітэт
14 снежня 2021

Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят

Амаль 2 млн салодкіх падарункаў вырабяць у Беларусі да навагодніх свят. Аб гэтым расказаў начальнік упраўлення па вытворчасці прадуктаў харчавання Беларускага дзяржаўнага канцэрна харчовай прамысловасці "Белдзяржхарчпрам" Андрэй Мяшкоў у час прэс-канферэнцыі ў Мінску, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

"Напярэдадні навагодніх свят штогод кандытарскія фабрыкі, якія ўваходзяць у склад канцэрна "Белдзяржхарчпрам", выпускаюць салодкія падарункі ў шырокім асартыменце і маляўнічым афармленні, а таксама кандытарскія вырабы з навагодняй тэматыкай. Ва ўпакоўках можна знайсці шакалад, шакаладныя цукеркі, ірыс, карамель і абавязкова новыя віды кандытарскіх вырабаў. Усё створана з якаснай сыравіны. На гэты раз запланаваны выпуск амаль 2 млн штук навагодніх падарункаў, мінулы іх было менш як 1,7 млн. Вытворчасцю падарункаў займаюцца кандытарская фабрыка "Камунарка" (1,2 млн падарункаў), "Спартак" (780 тыс.), "Чырвоны харчавік" і "Слодыч", - расказаў Андрэй Мяшкоў. 

На сёння прадпрыемствы вырабілі больш як 1,7 млн навагодніх падарункаў. З іх на ўнутраны рынак адгружана 1,4 млн, а на экспарт адпраўлена каля 100 тыс. упаковак з ласункамі.

У лінейцы сезонных кандытарскіх падарункаў больш за 100 найменняў. Іх вага розная: ад 300 г да 3 кг. Цана вагаецца ад Br4,15 да Br35,31. Упакоўкі зроблены ў форме казачных церамкоў, домікаў, куфэркаў, скрыначак, на паліцах магазінаў можна знайсці тэкстыльныя мяшочкі, бляшанкі, цацкі з цукеркамі ўнутры. У фірменных магазінах грамадзянам прадастаўляецца паслуга па фарміраванні навагодніх падарункаў па жаданні пакупнікоў у драўляную або кардонную стылізаваную ўпакоўку.

Андрэй Мяшкоў таксама адзначыў, што апошнім часам пры куплі кандытарскіх вырабаў беларусы аддаюць перавагу не цане, а ўнікальнасці і незвычайнасці прадукту. Так, становяцца папулярнымі ўзбіты мёд, зацукраваныя дзікарослыя ягады.